slot online

Cabaran Fleksibiliti Gimnastik 30 Hari

Kita semua tahu bahawa dalam gimnastik, fleksibiliti bukan sahaja satu kemestian, tetapi ia juga sesuatu yang digeluti oleh ramai gimnas. Kami ingin menghasilkan cara yang menyeronokkan untuk mengusahakan aktiviti regangan yang kadangkala menakutkan dan mengusahakan kefleksibelan anda. Kami harap anda berseronok dengan ini!

Cabaran Fleksibiliti Gimnastik 30 Hari

Hari 1 – Luncurkan ke dalam belahan anda dengan sesuatu di kepala anda. Letakkan sesuatu di kepala anda, pembayang: fikirkan boneka, bantal, dan jika anda benar-benar berani, secawan air atau ais, dan luncurkan ke dalam setiap belahan anda cuba untuk tidak membiarkan item di kepala anda jatuh!

Hari 2 – Beralih dari kaki kiri anda berpecah ke kanan anda tanpa menggunakan tangan anda. Mulakan dengan belah kaki kiri, kemudian tanpa menggunakan tangan anda, tukar ke belah kaki kanan anda.

Hari 3 – Lakukan tendangan depan dan tendangan belakang dengan setiap kaki – gunakan umur anda sebagai bilangan ulangan yang perlu dilakukan untuk setiap kaki untuk kedua-dua tendangan depan dan belakang.

Hari 4 – Cabar rakan atau ibu bapa untuk melihat siapa yang boleh menahan perpecahan mereka paling lama. Cuba kaki buruk anda, kaki yang baik dan belah tengah!

Hari 5 – Hantar foto berpecah kepada rakan. Jadilah kreatif!

Hari 6 – Duduk dalam regangan pike dan gulung sisi ke belakang menjadi regangan pike. Mula duduk dalam regangan pike dengan kedua-dua kaki di hadapan anda, mencapai ke bawah dan memegang kaki anda. Seterusnya, berbaring telentang dan berguling ke tepi dengan tangan ke atas dengan telinga lurus, berakhir dengan regangan pike yang lain.

Hari 7 – Berbaring dengan sesuatu di antara buku lali anda (fikirkan boneka, bantal atau bola) dan angkat kaki anda dan letakkan item itu di atas kepala anda sambil menyimpannya di antara buku lali anda.

Hari ke-8 – Imbangan pada sebelah kaki dengan kaki anda di belakang anda dan dada ke hadapan dalam bentuk T. Anda perlu berdiri di atas kaki yang baik dan sambil mengekalkan tangan anda rapat di telinga anda, pivot ke hadapan pada kaki anda yang baik supaya dada anda menghala ke arah tanah sehingga anda mencapai sudut 90º T.

Hari 9 – Lihat berapa kali anda boleh menyentuh jari kaki anda dan berdiri dalam masa 30 saat. Mulakan dengan berdiri lurus dengan tangan didepan telinga. Jangkau ke bawah, sentuh jari kaki anda dan kembali ke posisi permulaan. Kira berapa banyak yang anda boleh lakukan dalam 30 saat!

Hari 10 – Cuba satu kaki mencangkung sambil memegang kaki anda. Berdiri di atas kaki anda yang baik, angkat kaki anda yang lain di hadapan anda. Jangkau ke hadapan dan pegang pada kaki anda dalam kedudukan fleksi. Mencangkung di atas kaki anda yang baik sambil mengekalkan cengkaman pada kaki anda di hadapan anda. Jika anda boleh melakukan ini dengan mudah, lihat berapa banyak yang anda boleh lakukan tanpa tersungkur.

Hari 11 – Jambatan dan letakkan satu kaki di udara dan kemudian kaki yang lain selama 30 saat setiap satu – satu kaki pada satu masa, tiada helah “tiada kaki” untuk yang ini! Mulakan di jambatan dan kemudian angkat kaki kanan anda ke udara selama 30 saat kemudian beralih ke kaki kiri anda.

Hari 12 – Jambatan dan lantun kaki anda dari tanah 10 kali. Mulakan di jambatan dan lihat jika anda boleh melantun bola kaki anda dari tanah. Ulang 10x.

Hari 13 – Tutup regangan dan imbangkan sesuatu pada bunyi anda. Mulakan dalam regangan meterai dan lihat jika anda boleh mengimbangi sesuatu pada hidung anda seperti anjing laut!

Hari 14 – Jambatan dan berjalan melintasi lantai dengan sesuatu di perut anda. Mulakan di jambatan, minta seseorang meletakkan sesuatu di perut anda (seperti boneka haiwan, bantal atau buku) – lihat jika anda boleh berjalan melintasi lantai sambil mengekalkan objek di perut anda.

Hari 15 – Tuk dan guling ke sana ke mari sambil mendengar lagu kegemaran anda. Mulakan dalam kedudukan tuck duduk di atas tanah (fikirkan permainan popcorn di atas gelandangan) dengan tangan anda di sekeliling kaki anda. Bergoyang ke sana ke mari sambil mendengar lagu kegemaran anda.

Hari 16 – Pegang regangan kucing sambil menyanyikan lagu ABC. Mulakan dalam kedudukan regangan kucing, melutut, duduk bahagian bawah anda ke tumit anda dengan tangan anda di atas lantai – sambil anda duduk bersandar pada tumit anda, anda akan mendapat regangan yang bagus dalam lengan anda (ia harus dipanjangkan sepenuhnya) – tahan sambil menyanyikan lagu ABC anda.

Hari 17 – Buat skala pada setiap kaki ke hadapan dan ke belakang. Tahan setiap satu untuk bilangan saat yang sama dengan tahap anda dalam gimnastik.

Hari 18 – Pegang jongkong dalam-dalam untuk bilangan saat anda sudah tua. Pastikan anda mempunyai bentuk yang baik dalam mencangkung anda!

Hari 19 – Berjalan ke hadapan dan ke belakang melintasi bilik anda dengan bahu terbuka kedudukan tolak ke atas. Mulakan dalam kedudukan papan dan kemudian jalankan tangan anda sedikit ke hadapan supaya anda berada dalam kedudukan bahu terbuka. Berjalan ke hadapan dan ke belakang dalam kedudukan ini sambil mengekalkan kedudukan bahu terbuka.

Hari 20 – Lakukan tendangan jarum sambil memegang boneka di atas kepala anda dengan tangan anda di sebelah telinga anda. Dengan setiap tendangan, cuba sentuh kaki atau kaki anda dengan haiwan yang disumbat (sambil pastikan ia ketat dengan lengan anda ditekan ke telinga anda) dan kemudian berdiri kembali ke posisi permulaan anda. Lakukan 5 pada setiap kaki.

Hari 21 – Lakukan 5 lompatan belah berturut-turut tanpa berhenti seketika. Lakukan ini untuk setiap kaki.

Hari 22 – Cabar rakan untuk mengadakan perpisahan dengan anda 30 saat.

Hari 23 – Duduk dalam kedudukan rama-rama dengan kaki anda bersama-sama. Letakkan sepinggan makanan ringan di kaki anda dan cuba dapatkannya dengan mulut anda dengan mencondongkan badan ke hadapan.

Hari 24 – Jejak ABC dengan buku lali anda. Baring telentang dengan kaki lurus ke udara. Sambil memastikan kaki anda runcing dan kaki bersama-sama, lukis ABC dengan buku lali anda.

Hari 25 – Letakkan dua ekor boneka dengan jarak kira-kira 4 kaki. Ketam berjalan mengikut angka 8 di sekeliling mereka.

Hari 26 – Duduk bersandar pada dinding dengan tangan anda di dekat telinga anda menyentuh dinding. Turunkan tangan anda ke sudut 90º cuba pastikan tangan anda menyentuh dinding. Ulang 10x

Hari 27 – Sediakan haiwan boneka dengan jarak 3 kaki kemudian lakukan lompatan belah bergantian ke atasnya. Anda mahu kedua-dua lompatan anda hampir sama. Ini serupa dengan larian atau larian rusa, tetapi dengan lompatan.

Hari 28 – Berpura-pura anda berada di dalam jam besar. Lihat jika anda boleh mendapatkan kaki lurus ke pukul 12. (Anda boleh memegang kaki anda jika perlu).

Hari 29 – Lihat berapa banyak lompatan straddle yang baik yang boleh anda lakukan satu baris tanpa kehilangan bentuk.

Hari 30 – Cabar rakan untuk melakukan cabaran fleksibel 30 hari ini!

Tag kami di Instagram untuk cabaran harian anda! Gunakan #gymhq30dayflexchallenge @gymnasticshq

Catatan Berkaitan:

rezult sgp

keluaran sidney

pengeluaran sdy

keluaran hk kemarin malam

pengeluaran singapura