slot online

Cara Melakukan Walkover Belakang

Ini adalah maklumat umum dan tidak boleh dikelirukan dengan nasihat. Bercakap dengan profesional untuk semua keperluan kesihatan anda dan dapatkan nasihat mereka. Kanak-kanak perlu berada di bawah pengawasan orang dewasa pada setiap masa. Kami menafikan semua liabiliti untuk sebarang bahaya fizikal akibat daripada maklumat di laman web ini. Untuk maklumat lanjut lihat penafian dan dasar privasi kami.

Berjalan ke belakang ialah kemahiran yang biasanya dipelajari oleh gimnas dua kali, sekali di atas lantai dan sekali di atas rasuk. Pada kedua-dua tingkat dan rasuk ia boleh menjadi kemahiran yang menakutkan, kerana ia biasanya kali pertama gimnas melakukan kemahiran ke belakang.

Langkah 1: Angkat Kaki Menguasai Anda

Perkara pertama yang anda mahu lakukan apabila anda bersiap untuk melakukan walkover belakang ialah mengangkat kaki dominan anda ke atas dari tanah dengan kaki dihalakan dan tangan di tepi telinga anda.

Langkah 2: Gerbang & Jangkau ke Lantai

Langkah seterusnya ialah menjangkau ke belakang ke tanah sambil membenarkan kaki dominan anda terangkat menegak dan tangan menyentuh tanah.

Langkah 3: Hentak Kaki Anda Di Atas Kepala Anda

Kini tiba masanya untuk menolak berat badan anda ke dalam tangan anda sambil menendang ke atas kepala anda dengan kaki bukan dominan anda yang telah dilabuhkan ke tanah, pastikan anda mengekalkan kaki dominan anda dalam garis lurus yang menunjuk dari kaki dengan lutut yang ketat.

Langkah 4: Mendarat dalam Lunge

Untuk melengkapkan walkover belakang anda, anda akan mula-mula menanam kaki dominan anda di atas tanah, kemudian kaki bukan dominan anda akan mendarat di hadapan kaki dominan anda supaya anda berada dalam lunge, dengan tangan anda rapat di telinga anda.

Sudah tahu cara melakukan back walkover dan mahukan sijil Back Walkover Club?

Sebelum mempelajari langkah melepasi belakang di atas lantai, anda harus tahu cara melakukan penendang jambatan. Idea kemahiran sangat serupa, tetapi mekaniknya berbeza.

Sebelum cuba mempelajari langkah melepasi belakang pada rasuk, anda sepatutnya telah menguasai langkah melepasi belakang pada garisan di atas lantai, dan kemudian pada rasuk rendah.

Otot yang Anda Perlukan untuk Walkover Belakang

teras: Otot perut anda melakukan kebanyakan kerja dalam pergerakan belakang. Otot perut anda membantu mengawal badan anda dalam perjalanan kembali ke tangan anda, dan otot perut anda membantu menarik kaki anda ke atas kepala anda.

lengan: Anda perlu mempunyai otot lengan yang cukup kuat yang boleh menahan anda semasa anda terbalik.

Latihan yang Boleh Anda Lakukan di Rumah

Pegang Dirian Tangan: Anda boleh berlatih memegang dirian tangan untuk menguatkan lengan anda, kerana apabila mereka perlu menyokong anda semasa berjalan di belakang anda. Jika anda tidak boleh memegang dirian tangan terlalu lama tanpa sokongan, anda boleh berlatih di dinding dengan alas kerja rumah dirian tangan. Anda boleh sama ada melakukan dirian tangan dengan perut anda menghadap dinding, atau perut anda menghadap jauh dari dinding. Pastikan anda memerah inti, punggung dan kaki anda.

Papan: Papan akan membantu anda mengembangkan otot teras yang anda perlukan untuk berjalan di belakang. Mulakan dengan cuba menahannya selama 10 saat pada satu masa, bekerja sehingga 60 saat. Anda boleh melakukan senaman papan sama ada dari pergelangan tangan atau siku anda. Apabila anda berada dalam kedudukan papan, anda ingin memicit kaki, punggung dan teras anda. Bahu anda harus berada di atas siku anda, dan badan anda harus berada dalam garis lurus dari kepala anda ke kaki anda. Semasa anda memerah semua otot anda dan mengekalkan kedudukan badan lurus, pastikan anda bernafas!

V-Up: V-up ialah senaman teras yang lebih keras, tetapi bagus untuk menguatkan otot yang anda perlukan untuk pergerakan belakang. Tindakan mengangkat kaki anda dari tanah meniru tindakan kaki anda keluar dari tanah pada permulaan walkover belakang. Untuk melakukan V-up, mulakan baring di atas lantai dengan tangan anda di atas kepala anda dan kaki anda lurus dan diramas bersama. Menggunakan teras anda, tarik kaki anda ke atas pada masa yang sama semasa anda menarik bahagian atas badan anda dari lantai, pastikan anda tidak melengkungkan belakang anda. Anda mahu tangan anda menyentuh kaki anda. Turunkan kedua-dua bahagian atas badan dan kaki anda kembali ke lantai untuk melengkapkan ulangan.

Latih Tubi untuk Mempelajari Walkover Belakang

Sebelum anda cuba melepasi belakang, anda sepatutnya boleh melakukan sepakan titi. Lihat cara melakukan penendang jambatan untuk mendapatkan lebih banyak idea gerudi.

Berjalan Tangan Anda Menuruni Dinding ke Jambatan: Berdiri antara satu kaki dan dua kaki dari dinding, jarak bergantung pada ketinggian anda. Lakukan selekoh belakang dengan bersandar dan gerakkan tangan anda ke dinding. Anda sepatutnya berakhir di jambatan dengan tangan anda di atas lantai.

Latih Tubi untuk Mempelajari Walkover Belakang di Rasuk

Jambatan di atas Rasuk: Berbaring telentang dan tolak ke atas ke dalam jambatan pada mula-mula rasuk rendah, dan kemudian rasuk tinggi. Anda sepatutnya boleh menolak ke atas ke dalam jambatan di atas rasuk sebelum mencuba berjalan ke belakang.

Dirian tangan pada Rasuk: Melakukan dirian tangan pada rasuk dan mendarat dalam lunge pada asasnya adalah separuh kedua dari walkover belakang. Oleh itu, anda sepatutnya boleh melakukan dirian tangan pada rasuk dengan sempurna sebelum cuba mengundur ke belakang.

Laluan Berundur pada Talian: Buat garisan dengan pita pelekat pada tikar panel. Anda boleh berlatih melakukan walkover belakang pada garis pita pelekat itu. Pastikan tangan anda berada pada pita pelekat serta kaki anda.

Laluan Belakang di Rasuk Rendah: Perkembangan seterusnya untuk mempelajari walkover belakang pada rasuk tinggi adalah untuk dapat melakukan satu pada rasuk rendah. Pastikan anda telah mengetahui cara menyatukan tangan anda pada rasuk. Sesetengah orang meletakkan ibu jari mereka bersama-sama di tengah-tengah rasuk, dan menggunakan seluruh tangan mereka untuk mencengkam rasuk, manakala yang lain meletakkan tepi sebelah tangan di antara ibu jari dan jari telunjuk tangan yang satu lagi.

Berikut ialah beberapa alatan dan peralatan yang dinyatakan di atas untuk membantu anda mempelajari langkah melepasi belakang pada kedua-dua lantai dan rasuk.

Alat untuk Mempelajari Walkover Belakang

Penerangan

harga

Rasuk Rendah

Rasuk rendah adalah penting untuk mempelajari cara melakukan langkah melepasi belakang pada rasuk tinggi. Ia adalah perkembangan kemahiran yang penting. $119.99

Semak Harga Semasa Di Sini

Tikar Kerja Rumah Dirian Tangan

Tikar kerja rumah dirian tangan berguna untuk berlatih dirian tangan di rumah tanpa perlu melakukannya di dinding yang keras. Memandangkan bahagian tengah walkover belakang pada asasnya adalah dirian tangan dalam kedudukan terbelah, adalah penting untuk berlatih dan menguasai dirian tangan. $182.02

Semak Harga Semasa Di Sini

Jika anda menguatkan otot yang anda perlukan untuk mengundur ke belakang, dan mengamalkan latih tubi yang disenaraikan di atas, kami yakin anda akan mempelajari cara melakukan gerakan mundur ke belakang tidak lama lagi. Sebaik sahaja anda telah menguasai langkah melepasi belakang di atas lantai, ia hanya memerlukan beberapa tweak dan banyak lagi latihan sebelum anda boleh mempelajari langkah melepasi belakang pada rasuk.

Catatan Berkaitan:

keluaran result sgp hari ini

keluaran sydney

peng sdy

keluar angka hongkong

result sgp