slot online

Kaherah Menentukan Juara Siri Piala Dunia, Kedudukan – Apakah Makna Ini untuk Dunia?

Oksana Chusovitina

Acara piala dunia terakhir musim ini berakhir pada hujung minggu di Kaherah, di mana pendatang baharu dan veteran berjuang untuk merebut gelaran bagi setiap peralatan, serta untuk hadiah wang yang diperoleh daripada kedua-dua pertemuan khusus ini serta daripada memenangi empat bahagian. siri secara keseluruhan. Lebih penting lagi, siri ini akan berakhir bermakna kedudukan yang akan menentukan pakar yang layak ke dunia telah dimuktamadkan.

Hujung minggu ini, anak muda Amerika yang menonjol Joscelyn Roberson mengejutkan dalam salah satu acara antarabangsa utama pertamanya untuk mengambil pingat emas di bilik kebal dan lantai selain perak di atas rasuk, manakala Olimpik Itali Alice D’Amato mengulangi prestasi cemerlang di palang untuk meraih gelaran hanya dua minggu selepas menang emas pada Euro. Kemenangan palang D’Amato ditambah pula dengan penamat tempat kedua di atas lantai melonjakkan dia ke kedudukan teratas siri dalam kedua-dua acara ini, dan rakan sepasukannya Giorgia Villa memenangi pingat emas keduanya secara berturut-turut untuk merebut gelaran siri pada peristiwa itu. Walaupun Oksana Chusovitina menamatkan saingan di bahagian bawah ranking bilik kebal pada perlawanan akhir Sabtu, pingat peraknya dari Baku dan sepasang pingat gangsa dari Cottbus dan Doha sudah lebih daripada cukup untuk mengekalkannya di kedudukan teratas, menjadikannya selamat untuk bidaan. kepada dunia.

Dalam pertandingan lelaki, Illia Kovtun dari Ukraine melakar pulang dengan tiga kemenangan – di atas lantai, palang selari dan palang tinggi – sambil turut memperoleh gelaran siri pada dua yang terakhir (dia tewas pada kemenangan keseluruhan lantai dalam rehat seri dengan juara Milad Karimi dari Kazakhstan); Lee Chih-Kai dari Taiwan muncul di tempat teratas dalam padang kuda pommel yang sangat berbakat manakala Nariman Kurbanov dari Kazakhstan adalah pemenang keseluruhan; Nikita Simonov dari Azerbaijan memenangi gelaran gelanggang kedua berturut-turut untuk mencatat kemenangan siri; dan juara dunia dan juara bilik kebal Eropah, Artur Davtyan dari Armenia mendapat kemenangan ketiga musim ini dalam acara itu untuk merangkul emas serta gelaran keseluruhan siri dengan 90 mata yang sempurna.

Jika anda seperti kami, anda teruja dengan aksi hujung minggu ini, tetapi anda juga teringin untuk mengetahui makna semua perkara ini untuk kejohanan dunia. Walaupun kita tidak akan tahu siapa sebenarnya yang akan mendapat jemputan ke Antwerp sehingga setiap pertemuan kejohanan benua telah berlangsung, keputusannya adalah sedikit boleh diramal berdasarkan siapa yang kita tahu telah layak melalui perlawanan akhir berpasukan tahun lalu di dunia dan tahun ini di Euro, serta siapa yang berkemungkinan layak di pertemuan benua di Afrika, Asia, Oceania dan Amerika. Tanpa berlengah lagi, inilah yang kami jangkakan untuk melihat bagi setiap radas dalam medan WAG dan MAG. Jangan lupa untuk menyemak kedudukan WAG dan kedudukan MAG kami supaya anda boleh mengikutinya!

VAULT WANITA

Buat masa ini, dengan mengambil kira atlet yang telah layak ke dunia menerusi Euro, kami sudah pun turun ke tempat ke-15 untuk mencari lapan teratas yang kekal layak untuk layak sebagai pakar. Diketuai oleh Chusovitina, senarai ini termasuk beberapa atlet yang dijangka layak sama ada sebagai sebahagian daripada pasukan atau sebagai individu all-around, jadi saya rasa apabila semuanya dikatakan dan dilakukan, kita akhirnya akan sampai ke peringkat bawah. 30-an rendah – daripada 44 atlet yang disenaraikan – untuk mencapai lapan teratas kami yang layak.

Chusovitina adalah kes yang menarik. Dia telah bertanding kesemua empat acara setakat tahun ini dalam pelbagai peringkat, membuatkan saya percaya dia berharap untuk beraksi di seluruh dunia di Kejohanan Asia untuk mendapatkan tempat yang luas untuk dunia supaya dia kemudiannya boleh mengunci tempat Olimpik. Oktober ini dan bukannya melalui musim piala dunia tahun depan. Peringatan bahawa atlet yang layak ke dunia sebagai pakar hanya boleh bersaing dalam acara yang mereka layak, jadi jika Chusovitina terlepas kelayakan sebagai pemain serba boleh ke dunia, satu-satunya harapannya ialah mendapat tempat pakar yang sukar difahami dengan menamatkan cukup tinggi di bilik kebal kedudukan di dunia, atau tempat piala dunia musim depan. Dia berada dalam senarai “mungkin” saya untuk tempat pakar bergantung pada penampilannya di Singapura pada Jun ini.

Jika tidak, peti besi dalam senarai yang berkemungkinan layak ke dunia sebagai pakar ialah Darya Yassinskaya dari Kazakhstan (tempat ke-5), Agata Vostruchovaite dari Lithuania (tempat ke-10), Nazanin Teymurova dari Azerbaijan (tempat ke-16), Bilge Tarhan dari Türkiye (tempat ke-18 ), Julie Erichsen dari Norway (tempat ke-25), Katrina Jurevica dari Latvia (tempat ke-26). Terdapat beberapa tanda tanya, seperti Hillary Heron dari Panama, yang memenangi gangsa di bilik kebal pada hujung minggu ini – dia seorang yang serba boleh dan berpotensi untuk menyertai Pan Ams, tetapi tahun lepas dia menghadapi saingan yang sukar dan terlepas peluang di dunia. beberapa persepuluh, jadi sangat bagus dia mempunyai ini sebagai sandaran tahun ini sekiranya perkara itu berlaku lagi.

BAR TAK SEKATA

Pelayakkan teratas yang layak dalam acara ini ialah Yelizaveta Hubareva dari Ukraine, yang telah melakukan beberapa kerja yang luar biasa pada peralatan ini sepanjang siri ini, membuat tiga pusingan akhir untuk menduduki tempat kelima di Cottbus, keempat di Doha dan keempat di Kaherah. Menduduki tempat kedua dengan jumlah 52 mata – hanya lapan mata di belakang pendahulu, D’Amato, yang telah pun layak ke dunia bersama pasukannya – Hubareva dijamin mendapat tempat di Antwerp menggunakan peralatan ini. Setelah tidak bertanding di peringkat Euro, dia tidak dapat melayakkan diri sebagai pemain serba boleh, jadi sangat menggembirakan untuk melihatnya berjaya dalam beberapa kapasiti.

Juga pasti layak dengan cara ini ialah Erichsen (tempat ke-16) di samping layak di bilik kebal (seperti Hubareva, dia juga tidak bertanding secara menyeluruh di Euro jadi ini adalah satu laluan masuknya), Zarith Imaan Khalid dari Malaysia ( Tempat ke-33), dan Magdalini Tsiori dari Greece (tempat ke-38). Beberapa orang lain berpotensi untuk melayakkan diri sebagai pemain serba boleh pada pertemuan kontinental yang akan datang, tetapi ini pastinya alat di mana kita mungkin tidak mempunyai lapan atlet yang layak.

BALANCE BEAM

Seperti bar yang tidak rata, padang ini sebahagian besarnya didominasi oleh gimnas yang tidak memerlukan pertandingan ini untuk layak ke dunia. Pada masa ini, dua gimnas terbaik yang layak ialah Ting Hua-Tien dari Taiwan di tempat keenam dengan 30 mata dan Jana Abdelsalam dari Mesir di tempat ketujuh dengan 28 mata, tetapi dengan Ting seorang pemain serba boleh yang berpotensi untuk layak ke Kejohanan Asia dan dengan Pukulan kuat Mesir pada kelayakan sebagai satu pasukan di Kejohanan Afrika, mungkin kedua-duanya tidak perlu masuk ke sini.

Aida Bauyrzhanova dari Kazakhstan berada di barisan seterusnya, menduduki tempat ke-11 dengan 22 mata. Dia layak ke dunia sebagai all-around tahun lepas, tetapi menduduki tiga acara sekarang, dia akan mempunyai beberapa potensi sandaran yang hebat sebagai seorang pakar. Jika tidak, Hubareva (tempat ke-21) adalah jaminan sekali lagi di sini, begitu juga dengan Marie Rønbeck dari Norway (tempat ke-24), Marta Pihan-Kulesza dari Poland (tempat ke-25), Teymurova (tempat ke-26), dan pakar sejati Angel Wong Hiu Ying dari Hong Kong (tempat ke-33).

SENAMAN LANTAI WANITA

Teymurova, yang terlepas kelayakan sebagai pemain serba boleh di Euro dengan hanya beberapa tempat dan merupakan salah seorang pemain simpanan, merupakan pemain yang berkemungkinan layak di peringkat teratas, menduduki tempat ketiga dengan 32 mata. Ada kemungkinan dia masih boleh masuk melalui semua-sekitar sekiranya mana-mana atlet yang berjaya akhirnya menarik diri atas apa jua sebab, tetapi jika itu tidak berlaku, dia akan mempunyai bintik-bintik di bilik kebal, rasuk dan lantai menunggunya.

Orang lain yang akan mencari untuk masuk ke tingkat termasuk Elvira Katsali dari Greece (tempat ke-27), Rønbeck (tempat ke-48), dan Yassinskaya (tempat ke-53, aka terakhir dalam senarai), tetapi sekali lagi, terdapat beberapa atlet yang boleh pergi sama ada di antara tempat sekeliling atau pakar bergantung pada cara mereka bersaing di pertemuan kontinental, termasuk Bauyrzhanova, Heron, Rifda Irfanaluthfi dari Indonesia dan Dildora Aripova dari Uzbekistan (kedua-dua Irfanaluthfi dan Aripova sebenarnya berada di kedudukan dalam keempat-empat acara, walaupun saya’ d anggap mereka antara orang Asia yang terbaik di sekeliling dan tidak menjangka mereka memerlukan siri ini untuk menyertainya).

SENAMAN LANTAI LELAKI

Secara keseluruhan, bidang lelaki mempunyai lebih mendalam dari segi membawa pakar ke dunia. Walaupun ketua lantai Karimi berkemungkinan layak sebagai pemain serba boleh pada bulan depan (atau dengan pasukannya jika Kazakhstan kelihatan sehebat yang mereka mampu lakukan), terdapat beberapa lelaki dalam 10 teratas yang sepatutnya berjaya dalam acara ini, termasuk Aurel Benovic dari Croatia (tempat ke-3) dan Eamon Montgomery dari Ireland (tempat ke-5), manakala di luar 10 teratas, kami juga menjangkakan untuk melihat lelaki seperti Dominick Cunningham dari Ireland (tempat ke-18), Filip Lidbeck dari Sweden (tempat ke-22), Kim Wanström dari Sweden (tempat ke-23), Neofytos Kyriakou dari Cyprus (tempat ke-29), dan Guilherme Campos dari Portugal (tempat ke-31) sebagai kemungkinan besar mendapat tempat.

KUDA POMMEL

Dengan begitu ramai pakar kuda pommel yang luar biasa di dunia, ini adalah pertemuan padang yang sangat sesak selepas pertemuan, dan ia benar-benar ditunjukkan dalam ranking. Kurbanov yang berada di kedudukan teratas sedang mencari tempat untuk mendapatkan tempat dengan cara ini – sekali lagi, melainkan Kazakhstan boleh melayakkan diri sebagai pasukan penuh, yang mereka hampir lakukan tahun lalu – manakala atlet ranking teratas lain yang sepatutnya layak termasuk Rhys McClenaghan dari Ireland (tempat ke-2 ), Matvei Petrov dari Albania (tempat ke-7), dan pemenang pingat dunia Harutyun Merdinyan dari Armenia (tempat ke-9).

Taiwan juga mempunyai dua dalam 10 teratas – Lee Chih-Kai dan Shiao Yu-Jan – walaupun saya menjangkakan program ini akan melayakkan diri sebagai pasukan penuh, manakala Abdulla Azimov dari Uzbekistan (tempat ke-8) dan Utkirbek Juraev (tempat ke-17) boleh pergi sama ada caranya, kerana program mereka melayakkan diri menjadi pasukan penuh tahun lepas dan mereka juga merupakan pemain yang hebat. Pada gelembung itu ialah Dmitrijs Mickevics dari Latvia (tempat ke-18), Radomir Sliz dari Czechia (tempat ke-19), Ahmad Abu Al Soud dari Jordan (tempat ke-20), dan Filip Ude dari Croatia (tempat ke-22).

MASIH BERBUNYI

Satu lagi peralatan besar untuk pakar, kumpulan ini akan mempunyai empat teratas diwakili di dunia, termasuk pemenang siri Simonov, diikuti oleh Mahdi Ahmad Kohani dari Iran (tempat ke-2), Artur Avetisyan dari Armenia (tempat ke-3), dan Vinzenz Höck dari Austria (ke-4 tempat), manakala 10 pasti teratas yang lain kelihatan seperti Eleftherios Petrounias dari Greece (tempat ke-6), Vahagn Davtyan dari Armenia (tempat ke-9), dan Nguyen Van Khanh Phong (tempat ke-10). Itu tujuh orang di sana, dan kemudian Sokratis Pilakouris dari Cyprus duduk di luar kumpulan itu di tempat ke-11, jadi saya rasa kita boleh dengan yakin mengatakan bahawa mereka akan menjadi lapan yang layak ke dunia dalam acara ini! Yang mudah?!

LOMBOK LELAKI

Pemimpin bilik kebal Artur Davtyan dari Armenia telah pun layak ke dunia sebagai pemain serba boleh, tetapi ini adalah satu lagi bidang di mana keadaan kelihatan agak lurus ke hadapan. Buat masa ini, pemain terbaik dijangka mendapat tempat di Antwerp dalam peralatan ini termasuk Shek Wai Hung dari Hong Kong (tempat ke-2), Mahdi Olfati dari Iran (tempat ke-4 – dia cedera di Baku, tetapi diharapkan akan mempunyai masa yang cukup untuk pulih. ), Ondrej Kalny dari Czechia (tempat ke-6), Dominick Cunningham dari Ireland (tempat ke-9), dan Aurel Benovic dari Croatia (tempat ke-10), manakala Tseng Wei-Sheng dari Taiwan mungkin bergantung kepada keadaan pasukan Taiwan.

Orang lain yang berada dalam gelembung sekarang ialah Trinh Hai Khang dari Vietnam (tempat ke-14), Juancho Besana dari Filipina (tempat ke-22), dan Audrys Nin Reyes dari Republik Dominican (tempat ke-24), manakala terdapat beberapa di luar kumpulan ini bersedia untuk masuk.

BAR SELARI

Radas ini adalah salah satu alat yang kedudukannya hampir keseluruhannya dihuni oleh orang sekeliling yang kuat atau ahli pasukan yang layak. Saya rasa yang tertinggi dalam senarai yang berpotensi mendapat cara ini ialah Dilan Jimenez dari Colombia (tempat ke-7), tetapi memandangkan Colombia melayakkan diri pasukan penuh ke dunia tahun lepas, kita mungkin perlu menggali lebih mendalam, sehingga ke 20-an! Terdapat Rasuljon Abdurakhimov dari Uzbekistan di tempat ke-20 yang boleh melayakkan diri dengan cara ini jika negaranya tidak mendapat pasukan, dan kemudian Isaac Nuñez dari Mexico di tempat ke-21, walaupun dia adalah pesaing yang kuat jika negaranya tidak berjaya. ia sebagai satu pasukan.

Dengan hampir semua orang dalam senarai mungkin tidak layak, dermawan terbesar di sini boleh jadi Ahmed Riadh Aliouat dari Algeria, yang berada di tempat ke-33, dan kemudian ada David Rumbutis dari Sweden di tempat ke-40, yang terlepas bersaing di Euro untuk memperoleh tempat yang menyeluruh. Tetapi secara keseluruhan, ini akan menjadi alat yang sukar untuk mencari lapan lelaki yang layak.

BAR TINGGI

Pesaing teratas yang layak untuk tempat tinggi ialah Tin Srbic keempat terbaik dari Croatia, yang baru-baru ini merangkul kejuaraan pada alat ini di Euro. Selepas dia, kami akan turun ke tangga ke-24 untuk kemungkinan seterusnya, Ivan Dejanovic dari Serbia, diikuti oleh Marios Georgiou dari Cyprus (tempat ke-27), rakan sepasukannya Neofytos Kyriakou (tempat ke-29), Karl Idesjö dari Sweden (tempat ke-36). tempat), dan Mohammadreza Hamidi dari Iran (tempat ke-38), dengan beberapa orang terpencil yang berada pada peringkat 40-an yang mungkin juga mendapat manfaat daripada kekurangan kedalaman pakar bar yang tinggi.

Artikel oleh Lauren Hopkins

data result sgp hari ini

sydney togel hari ini

pengeluaran togeĺ hongkong hari ini 2023

www.togelbet.net singapore